גלוטן הוא חלבון החיטה. “הודות” להנדסה הגנטית, הרכבו עלה ב80% בהשוואה לחיטה הקדמונית. החשיפה לכמות זו הביאה לעליה מאסיבית במחלת הצליאק בין היתר.
החיטה ובפרט הגלוטן יוצרים את הדלקת הכרונית המחלישה את מערך ההגנה הטבעי שלנו במספר מוקדים.
במערכת העיכול המתפקדת בנוסף כחסם מפני חדירה בלתי רצויה של חלקיקים. אולם, אנו כבר עדים “לתקלות” ולהסתננות חלבון בשם Zonulin הגורם לחירורים במעיים. מצב זה מכונה-“מעי דליף” אשר לא זכה לכבוד הראוי לו. בשלב הזה. כל עוד נצרוך חיטה זה ימשך. החיטה “מצטיינת” ביכולתה להפעיל את מנגנוני ההגנה שלנו וליצירת דלקת.
החיטה המהונדסת מתעתעת במערך החיסוני והעמוס לעייפה, עד כי הגוף מזהה אנטיגנים עצמיים כזרים ותוקף אותם. שוב, תקיפה זו לאורך זמן- מחלה אוטואימונית.
כמובן, לא אצל כולם. כאן הקשר הגנטי גם בתמונה יחד עם אורח חיים קלוקל המהווה טריגר המעורר את השד הגנטי.
הגנטיקה שלנו לא השתנתה, מה כן? אורח החיים ובעיקר התזונה.
התוצאות: שיעור כל המחלות הכרוניות נסקו משמעותית. דוגמה שכיחה ניתן למצוא במחלות של בלוטת התריס (90% ממצבי תת-פעילות) הנובע מזיהוי מוטעה (של הגוף) בין חלבון הגלוטן, לזה של בלוטת התריס הדומה לו. בקצרה- הטעות גרמה לתקיפת רקמת בלוטת התריס.