מה קורה אצלנו בצלחת?
במסגרת ההרצאות אנו נעסוק בין היתר בשאלות אשר כולנו שואלים את עצמנו מדי יום: מה המשמעות המרכיבים האלו על תווית המזון שלנו? האם אפשר ללא פחמימות? כמה קלוריות מותר לאכול ביום? מהי כמות הסוכר המקסימלית שניתן לצרוך ביום? שמן זית או שמן קנולה? והאם הגנטיקה שלנו אשמה במידת המכנסיים שלנו?
תופתעו לגלות איזה מזון צרכו בעברו של המין האנושי ואיזה שינויים עבר לאורך כל ההיסטוריה ועד היום ואילו מחלות חדשות הוא אסף בדרך. הידע אשר הוצפנו בו לאורך השנים, תוך התעלמות מדפי ההיסטוריה, וניסיון להבין מה המניע, ומה תפקידם של גלגלי הפוליטיקה והכסף בצלחת שלנו?