האם בשר אדום באמת מסוכן לבריאות

מאמר שלי שפורסם באתר Mako

מבול של מחקרים בעד ונגד בשר אדום ומסרים סותרים לגבי אופן צריכתו הובילו לבלבול רב בקרב צרכנים. האם עלינו לצרוך בשר אדום במתינות או להימנע ממנו כליל? החלטתי לעשות לכם סדר בכל הנושא. 

אתם אוהבים בשר אדום אך חוששים, לאור מחקרים שיצאו בשנים האחרונות המזהירים מפניו וממליצים להמעיט בצריכתו. הבשר האדום נאשם כגורם למחלות לב, סרטן, פקטור למגיפת ההשמנה, מחלות כרוניות אחרות ואף לתמותה. אך האם באמת השורה התחתונה היא להתרחק מבשר אדום או שמא הימנעות מצריכתו עשויה להוביל להשלכות בריאותיות שליליות?

לחצו כאן להמשך קריאה של הכתבה המלאה שהתפרסה במ-Mako.

האם הבשר האדום באמת אשם?

כדי להבין את הגישות השונות והסותרות לגבי בשר ושומן נצטרך לחזור להיסטוריה. לאורך רוב שנות האבולוציה האנושית לא הייתה חקלאות. המרכיב המרכזי בתזונה היה הציד, וכן צמחים עונתיים. תיעוד שבטים של ציידים לקטים במאה העשרים, אשר 95% מהתזונה שלהם הייתה מהחי, חשף עובדה מדהימה – הם לא סבלו ממחלות לב, סוכרת, סרטן ועוד. גם השיניים היו תקינות וללא עששת ומחלות חניכיים. עם המהפכה החקלאית, האדם התחיל לצרוך פחמימות כחיטה ושעורה. ועדיין, בשר היה נחשב מזון משמעותי וחיוני.

מאמרים נוספים

גיל המעבר ומנופאוזה

גיל המעבר

גיל המעבר המדריך המלא – תופעות לוואי, גורמים וטיפול טבעי מהו גיל המעבר – המנופאוזה המעבר בין תקופת הפוריות לגיל

למאמר המלא
אין מאמרים נוספים

התכנים המופיעים באתר אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתם לספק מידע. בשום מקרה אינם בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית. התכנים המופיעים בתכנית זו נועדו להרחבת הידע האישי של המשתמשים ואין לראות בהם תחליף להתייעצות עם רופא מומחה.

בכל מקרה יש לפנות לקבלת חוות דעת של רופא מוסמך לפני קבלת טיפול ו/או שימוש בתכשיר רפואי כלשהו. השירותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאים אותם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן לצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא. במידה והינך סובל מבעיית בריאות כלשהי או תחת השגחה או מעקב של גורם רפואי עלייך להיוועץ עם הגורם המטפל.