כדי להבין את הגישות השונות והסותרות לגבי בשר ושומן נצטרך לחזור להיסטוריה. לאורך רוב שנות האבולוציה האנושית לא הייתה חקלאות. המרכיב המרכזי בתזונה היה הציד, וכן צמחים עונתיים. תיעוד שבטים של ציידים לקטים במאה העשרים, אשר 95% מהתזונה שלהם הייתה מהחי, חשף עובדה מדהימה – הם לא סבלו ממחלות לב, סוכרת, סרטן ועוד. גם השיניים היו תקינות וללא עששת ומחלות חניכיים. עם המהפכה החקלאית, האדם התחיל לצרוך פחמימות כחיטה ושעורה. ועדיין, בשר היה נחשב מזון משמעותי וחיוני.