עוגת שיש בחושה לפסח - קטוגנית ללא גלוטן
לירז בלומנפלד
- מרץ 11, 2021
עוגה מוצלחת במיוחד וטעימה אף יותר ביום למחרת!
מרכיבים:
2 גביעי שמנת חמוצה
4 ביצים גדולות
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כוסות קמח שקדים
חצי ועוד רבע כוס קמח קוקוס
ממתיק לבחירה ולפי הטעם
תמצית וניל
אופציה – 2 כפיות קפה נמס אספרסו או מגורען, מעורבב עם 2 כפות מים לאפקט עוגת שיש.
מחממים את התנור ל 170 מעלות. משמנים תבנית עגולה כמו של פעם עם החור באמצע( סיליקון יהיה מושלם).
בקערה גדולה להקציף את הביצים ללא הפרדה כ – 5 דקות עד התייצבות. להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להעביר לתבנית האפייה המשומנת.
אם רוצים את אפקט השיש – לקחת חלק קטן מהתערובת ולשפוך לתוך תבנית האפייה במידה ובחרתם בתבנית סיליקון אשר החלק התחתון יהיה לאחר האפייה העליון (ראו תמונה) על מנת ליצור את השיש בעזרת הקפה המגורען המומס עם מעט מאד מים חמים. יש לטפטף את תמיסת הקפה לתערובת ובעזרת מרית ליצור את אפקט השיש בתנועות מעגל קלות. לשפוך את יתר תערובת העוגה ולהכניס לתנור.
אופים כ 50 דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש.
מתכונים נוספים
פנקייקים דלי פחמימה קטוגנים
מתכון לפנקייק קטוגני – פנקייקים דלי פחמימה פנקייק קטוגני הוא אחד המתכונים האהובים על כולם! מגדולים ועד קטנים. אופן ההכנה כל כך קל שזה ממש
עוגת גבינה קטוגנית
מתכונים לעוגת גבינה קטוגנית ניו יורק צ׳יז קייק פקטורי – קטוגנית דלת פחמימות מרכיבים לבלילה: 900 גרם גבינת שמנת 30% ומעלה מכל סוג שיש גביע
כדורי שוקולד
כדורי שוקולד קטוגניים חלומיים מתכון לכדורי שוקולד מושלמים האלה יוצאים נימוחים המזכירים מרקם של טראפלס בזכות כמות השוקולד הגבוהה שבמתכון, מה שהופך את הכדורים הללו