cheesecake

מתכונים לעוגת גבינה קטוגנית

ניו יורק צ׳יז קייק פקטורי - קטוגנית דלת פחמימות

מרכיבים לבלילה:

  • 900 גרם גבינת שמנת 30% ומעלה מכל סוג שיש
  • גביע שמנת חמוצה עם עדיפות ל 27%
  • תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • סטיביה / אריטתריטול לפי הטעם

 

מרכיבים לבצק שקדים:

  • כוס 1 קמח שקדים (שקדים טחונים)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • ממתיק לפי הטעם כמו של הבלילה

הוראות הכנה:
בלילה – לערבב הכל היטב, קודם את גבינת השמנת, שמנת חמוצה, ואז להוסיף את הביצים ולהטמיע ביצה אחר ביצה וממתיק וניל.
אפשר לעשות זאת גם במיקסר עם הוו במהירות בינונית.
לשפוך את הבלילה מעל הבסיס האפוי (מתכון למטה) ולאפות על חום של 170 מעלות כ 55 דקות כאשר אמבטיית הנוזלים רותחת ומחכה בתנור.
 
בסיס שקדים – חממו את התנור על 185 מעלות.
בקערה המיסו את החמאה (אפשר בפולסים קצרים במיקרו) הוסיפו לחמאה את קמח השקדים ואחדו בעדינות את העיסה, אפשר גם בצורה ידנית על נייר אפייה עד שהיא הופכת לדביקה.
הוסיפו את הממתיק שבחרתם עד להטמעה מושלמת. העבירו הכל לתבנית אפייה עגולה בגודל של 24 ולכסות בנייר אפייה.
שטחו את העיסה בעדינות בתנועות הידוק ובצורה שווה על פני כל התבנית. אפו כ – 10 דקות עד להזהבה קלה. הוציאו מהתנור ותנו לזה להתקרר לחלוטין לפני הוספת הבלילה מעל. 
 
דגשים חשובים!
לאחר האפייה של הבסיס יש להוציא ולקרר לחלוטין לפני שממשיכים אם הבלילה (אני שמתי במקפיא כי אין לי סבלנות)
להוסיף אמבטיית מים רותחים בתנור! אם לא בא לכם שהיא תיפול.
 
הכנת הציפוי: (לא חובה כמובן)
גנאש שוקולד מריר העשוי מ 2 חפיסות של שוקולד מריר איכותי 85% ומיכל שמנת מתוקה 38%
התחילו מחימום השמנת על אש בינונית מבלי להגיע לרתיחה להוסיף את השוקולד המריר (שבור) לשמנת ולערבב היטב עד למרקם חלק ולקרר בצד עד התייצבות לפני שמצפים את העוגה.
לשפוך מעל העוגה ולהכניס למקרר לייצוג נוסף יחד עם העוגה לפחות לעוד 4 שעות לפני ההגשה.
 

עוגת גבינה אפויה

מרכיבים לבלילה:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה 27% שומן.
  • 1 גביע גבינת שמנת ללא מלח – 220 גרם
  • 6 ביצים
  • 100 גרם קמח שקדים 
  • ממתיק לפי הטעם
  • תמצית וניל


מרכיבים לציפוי שמנת:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה 27%
  • קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
  • ממתיק קטוגני לפי הטעם


הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות. אין צורך לשמן את תבנית האפייה ולא כדאי להניח עליה נייר אפייה (מהרטיבות). מומלץ להשתמש בתבנית זכוכית או תבנית מתכת עם תחתית נשלפת. מקציפים במיקסר את הביצים, גבינת השמנת והשמנת החמוצה. מוסיפים את קמח השקדים ואת כל יתר החומרים עד לתערובת אחידה, ומעבירים לתבנית.

אופים למשך כ-35 דקות ורק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, מחכים להתייצבות לפני שמשחררים מהקפיץ מומלץ להעביר למקרר לפני להתייצבות.

הציפוי

לערבב שמנת חמוצה עם גרידת הלימון והממתיק ולצפות את העוגה. להכניס למקרר ללילה.

עוגת גבינה פירורים קרה קטוגנית

מרכיבים לפירורים:

  • 3 כוסות קמח שקדים
  • 100 גרם חמאה


מרכיבים לבלילה:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 38%
  • גרידת לימון (אופציה)
  • ממתיק – סטיביה/אריתריתול לפי הטעם


הוראות הכנה:

  • לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  • להמיס את החמאה בפולסים במיקרו ואז להוסיף את קמח השקדים.
  • לפזר ולשטח על תבנית אפייה ומעל נייר אפייה ולהשחים בערך רבע שעה ולצנן.
  • במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עד שמוכנה ואז להוסיף את המסקרפונה. להמתיק לפי הטעם.
  • לקחת חצי מכמות הפירורים לדחוס על תבנית עגולה בקוטר של  26-24 ולשפוך את הבלילה מעל. הוסיפו מעל את שאריות הפירורים והעבירו למקרר להתגבשות לפחות שעתיים.
  • טיפ מושחת: לאחר הקירור להוסיף שכבת גנאש ולהחזיר למקרר לשעה נוספת ואז… אפשר למות בשקט 🙂

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
מתכונים
לירז בלומנפלד

לחם שקדים קטוגני לפסח

לחם שקדים קטוגני לפסח יותר נכון – פרוסת לחם מהירה במיקרו  מרכיבים: 2 כפות קמח שקדים כפית קמח קוקוס (יש מתכונים ללא) ביצה כף חמאה

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

בראוניז לסוכרתיים

בראוניז ללא סוכר – מתכון לסוכרתיים אין כמו בראוניז קטן ליד הקפה! ועוד יותר כאשר הוא מתאים גם לסוכרתיים, צליאקים וכל מי שאוכל לפי עקרונות

קרא עוד »
שוק טלה
מתכונים
לירז בלומנפלד

שוק טלה

מתכון שוק טלה הכי טעים שתאכלו צאו מהשוק ולכו לקנות טלה – שוק טלה כמובן.  שוק טלה הופך ארוחה למלכותית ואת מכין המנה לשף על.

קרא עוד »

מה היעד שלכם? בואו נתחיל עכשיו