מתכון לפנקייק קטוגני - פנקייקים דלי פחמימה

פנקייק קטוגני הוא אחד המתכונים האהובים על כולם! מגדולים ועד קטנים. אופן ההכנה כל כך קל שזה ממש פשע לא להכין 🙂 

הפנקייקים מתאימים לתזונה דלת פחמימות, תזונה קטוגנית, תזונת פליאו, עבור סוכרתיים, צליאקים ולכל מי שרוצה להתפנק עם קינוח שהוא אינו מכיל סוכר, גלוטן או כל מרכיב מעובד ומתועש – חגיגה אמיתית! 

פנקייקים זה מסוג הארוחות שאפשר להכין בדקות ספורות, לקחת לכל מקום ועד לשדרג אותם כקינוח מושחת עם התוספות אף הן דלי פחמימה. 

אז יאללה צאו לדרך (המאד קצרה) 

קבלו 3 מתכונים של פנקייקים מושלמים רכים וטעימים. 

בתזונות הללו אנו עושים שימוש בקמחים – קוקוס או קמח שקדים, לבחירתכם:

פנקייק קטוגני מקמח קוקוס:

רכיבים

3 ביצים

1 כף שמן קוקוס מומס או חמאה

⅖ כוס חלב קוקוס 

רבע כוס קמח קוקוס

½ כפית אבקת אפייה

חמאה או שמן קוקוס, לטיגון

הוראות:

מפרידים את החלמונים מחלבוני הביצה מקציפים את החלבונים וקורט מלח בעזרת מערבל ידני. ממשיכים להקציף עד שנוצרות פסגות נוקשות ואז מניחים בצד.

בקערה נפרדת טורפים חלמונים, שמן וחלב קוקוס.

מוסיפים קמח קוקוס ואבקת אפייה. מערבבים לבלילה חלקה.

מקפלים בעדינות את החלבונים לבלילה. תנו לבלילה לנוח 5 דקות.

מטגנים בחמאה או בשמן קוקוס במשך כמה דקות בערך מכל צד על אש נמוכה עד בינונית.

פנקייק קטוגני מקמח שקדים (עם גבינת שמנת):

כמות המספיקה ל – 6 פנקייקים בינוניים או 10 קטנים  

מרכיבים

⅔ כוס קמח שקדים

2 ביצים גדולות

1 כף מים

60 גרם גבינת שמנת או שמנת חמוצה

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

תמצית וניל לפי הטעם

קינמון (אופציה)

ממתיק לפי הטעם – אריתריטול או סטיביה

הוראות

במעבד מזון או קערה עם מטרפה ידנית

התחל עם ביצים ומים וגבינת שמנת מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ואז כל היתר

תנו לבלילה לשבת במשך 2 דקות.

מחממים מחבת לחום בינוני. על כל פנקייק יוצקים 1 עד  3 כפות למחבת תלוי בגודל הרצוי.

ברגע שמתחילים לראות בועות קטנות, הפכו והמשיכו לבשל עד שהפנקייק משחים קלות מכל צד.

המלצה – להגיש את הפנקייק עם חמאה ומלח 🙂 

פנקייק מקמח שקדים (עם שמנת מתוקה)

2 ביצים

120 מ”ל שמנת מתוקה 38%

30 מ”ל מים

½ כף אבקת קליפת פסיליום טחונה (להשיג בחנויות טבע)

20 גרם חמאה/ 2 כפות שמן קוקוס

הוראות:

בקערה, מערבבים יחד ביצים, שמנת, מים בעזרת מטרפה ידנית.

מוסיפים בהדרגה את הפסיליום בזמן הערבוב עד לקבלת בלילה חלקה. 

תנו לבלילה לנוח לפחות כמה דקות.

מטגנים בחמאה ממש כמו פנקייקים רגילים. 1-2 כפות לפנקייק. וודאו שהמחבת שלכם לא גדולה מדי ולא חמה מדי, שמרו אותה על אש בינונית-גבוהה. 

יש להמתין עד שנוצרו בועות קטנות על הפנקייק  לפני שהופכים אותו. 

טופינג לבחירתכם

שוקולד מריר 85% מומס עם או בלי שמנת מתוקה/חמאה/שמן קוקוס ואז זה הופך להיות גנאש. 

שמנת חמוצה ממותקת במעט סטיביה/אריטתריטול 

שמנת 38% מוקצפת 

שבבי קוקוס קלויים

אגוזים שבורים 

פירות יער 

או כל ערבוב של חלק מהדברים יחד וגם מלח עם חמאה עובד באופן מושלם. תהנו!!

keto-pancakes-low-carbs

קרדיט למקורות באנגלית – פנקייק קטוגני:

Low Carb Pancakes

Low Carbs Keto Pancakes

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email