4 מתכונים למרקים חורפיים קטוגניים ודלי פחמימה

אין כמו מרק מחמם! כזה המנחם לימות החורף הקרים. מרק טוב יכול להוות ארוחה מושלמת ומשביעה. רוב המתכונים הקיימים עמוסים בפחמימות כמו תפוחי אדמה, דגנים ותוספים מעובדים. אז איזה מרקים כן אפשר במסגרת תזונה קטוגנית ודלת פחמימות? האמת, יש לא מעט כאלה אשר עם אדפטציה קלה ניתן יהיה להפוך כמעט כל מרק לגרסה דלת פחמימות ואפילו קטוגנית. ארזתי עבורכם ארבעה מתכונים נפלאים קטוגניים ודלי פחמימה. מתכונים קלים להכנה, אשר גם יתאימו לשאר בני הבית גם אם הם אינם עושים את התזונה שלכם. כל זאת, מבלי לוותר על הטעם והמרקם. להפך. בזכות כמות השומן, שמנת וקרם קוקוס תוכלו להכין מרקים עשירים במרקמים וקרמיים הרבה יותר מהגרסה הפחמימתית. אז מי ביקש מרק ולא קיבל?

מרק גולאש קטוגני

רכיבים:
  • רבע כוס שמן זית/ שמן קוקס
  • 3 בצלים גדולים, קצוצים
  • 3 שיני שום, פרוסות או כתושות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • קילו בשר חתוך לקוביות שמתאים לבישול ארוך – צוואר, צלעות, שריר אחורי. ניתן להכין גם עם אסאדו ולשלב יחד עם נתח רזה (שריר)
  • 2 עגבניות חתוכות דק
  • 2 כפות פפריקה מתוקה + 2 כפות פפריקה מעושנת וכף פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • ¼ כפית זרעי קימל
  • 10 כוסות ציר או מים רותחים.

הוראות ההכנה:

בסיר גדול יש לחמם את שמן הזית/קוקוס להוסיף את הבצל והשום עד שהופכים לשקופים.

להוסיף את קוביות הבשר ולהקפיץ כמה דקות תוך כדי ערבוב כך שכל הבשר ייצרב מכל הצדדים.

להוסיף את הגמבה והעגבניות ולהמשיך להקפיץ.

להוסיף את יתר המרכיבים – ציר / נוזלים ותבלינים. מביאים לרתיחה. להנמיך ולהמשיך לבשל על אש נמוכה שעתיים נוספות.

המלצות: תוספת של חזה אווז מעושן משדרג את המרק לרמה עולמית. אני מוסיפה 200 גרם חזה אווז או שומן אווז (לבקש מהקצב) את החזה אווז/שומן אווז יש להקפיץ אחרי הבצל והשום ולפני הוספת הבשר.

המלצה נוספת: מרק גולאש מסורתי מכיל תפוחי אדמה. כאמור אשר אינם חלק מהתזונה הקטוגנית. במידה וחשקה נפשכם במרכיב "פחמימתי" אפשר להוסיף קולורבי אשר יוסיף גם טעם מעניין למרק.

מרק בשר וירוקים - קטוגני

רכיבים:
  • 4 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • קילו אסאדו רצוי עם העצם חתוך לקוביות
  • כרישה חתוכה לפרוסות דקות
  • בצל גדול קצוץ
  • ירוקים – חצי צרור כוסברה ופטרוזיליה, שקית גדולה של תרד (500 גרם)
  • תבלינים –  כף כורכום, מקל קינמון (לא חובה אבל כדאי מאד) מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

הוראות ההכנה:

בסיר מתאים למרק יש לצרוב תחילה את הבשר מכל צדדיו יחד עם השמן שבחרתם. במידה ואין מספיק מקום ניתן לעשות זאת במספר פעימות.

 מוסיפים – בצל, כרישה, מקל קינמון והתבלינים, ומערבבים היטב.

 להוסיף מים בכמות של 3/4 מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה. להנמיך ולבשל עוד כשעה וחצי עם מכסה פתוח בצורה חלקית על אש נמוכה.

להוסיף את הקישואים והירוקים ולבשל כחצי שעה נוספת.

מרק כרובית וברוקולי בקרם קוקוס - קטוגני

רכיבים:
  • חצי כוס שמן זית / שמן קוקוס או חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כרישה, פרוסה
  • ראש כרובית וברוקולי מופרדים לפרחים (גודל בינוני)
  • 1 כוס חד פעמית קרם קוקוס – אפשר גם יותר (240 מ"ל)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

הוראות הכנה:

מחממים את השמן בסיר ומקפיצים את הבצל והכרישה עד להזהבה קלה. מסיפים את שיני השום, וממשיכים לטגן כחצי דקה נוספת.

מוסיפים את הכרובית, ברוקולי, מלח ופלפל ו – 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל עד לריכוך הירקות.
 
מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
 
מוסיפים קרם הקוקוס ומבשלים כמה דקות נוספת עד להסמכה.

לא אוהבים קוקוס? אין בעיה. החליפו אותו בשמנת מתוקה 38%.

מרק עגבניות דל פחמימה וללא גלוטן

רכיבים:

  • 4 כפות חמאה / שמן קוקוס או שמן זית
  • בצל סגול חתוך לקוביות 
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מיכל שמנת מתוקה או כוס קרם קוקוס
  • 400 גרם עגבניות שלמות חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ליטר מים רותחים
  • בזיליקום טרי, לקישוט

הוראות הכנה:

ממיסים חמאה בסיר גדול ומקפיצים – בצל, שום, בזיליקום ואורגנו כמה דקות עד שהבצל שקוף.

מוסיפים את העגבניות והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כרבע שעה נוספת.

טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי עד למרקם חלק.

מוסיפים את השמנת או קרם הקוקוס. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים שוב לרתיחה. להגיש עם בזיליקום טרי לקישוט.

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
מתכונים
לירז בלומנפלד

4 מרקים לחורף

4 מתכונים למרקים חורפיים קטוגניים ודלי פחמימה אין כמו מרק מחמם! כזה המנחם לימות החורף הקרים. מרק טוב יכול להוות ארוחה מושלמת ומשביעה. רוב המתכונים

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

בראוניז לסוכרתיים

בראוניז ללא סוכר – מתכון לסוכרתיים אין כמו בראוניז קטן ליד הקפה! ועוד יותר כאשר הוא מתאים גם לסוכרתיים, צליאקים וכל מי שאוכל לפי עקרונות

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכונים עוגות גבינה לשבועות

עוגת גבינה לשבועות – מתכונים קטוגנים וללא גלוטן עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן ודלת פחמימות לשבועות עוגת גבינה שרופה באסקית היא ללא ספק עוגת הגבינה

קרא עוד »