מתכון אסאדו קטוגני ללא סוכר וללא גלוטן

אסאדו קטוגני

אם החלטתם להכין אסאדו אתם בטח תשמחו לגלות שיש מתכון קל ופשוט. אין צורך בידע מקדים או מומחיות בבשר אסאדו כלל. המתכון מתאים לכל ימות השנה ומומלץ לארוחות חגיגיות (ראש השנה, פסח, וכדומה). תתכוננו למבול של מחמאות וקריאות השתאות לנוכח התוצאה הסופית! נתח עסיסי עם ריחות שיציפו את הבית (גם של השכנים). המנה הזאת מושלמת לכל מי שמקפיד על תזונה קטוגנית, דלת פחמימות ופליאו! ולכל מי שיודע להעריך בשר עשוי היטב.

הבשר:

  • 2 קילו בשר אסאדו עם/בלי עצם (אפשר גם יותר)

המרינדה:
  • 3 כפות גדושות חרדל גרגירים (גם ללא יעבוד)

  • כפית פלפל גרוס

  • 4-5 כפות פפריקה מעושנת איכותית

  • 3 כפות שום כתוש או טרי

הוראות הכנה:
 
יש לחתוך את האסאדו לקוביות גדולות או כנתח שלם.

בקערה עמוקה נכין את המרינדה ונוסיף – חרדל, פלפל, פפריקה מעושנת ושום. יש לערבב היטב ולהוסיף שמן זית לפי הצורך כך שתתקבל מחית נוחה למריחת הנתח.

במידה ובחרתם להשתמש בשיני שום אפשר לנעוץ אותם לאורך ולרוב של הנתח.

2 דרכים להכנת הנתח:

סגירת הנתח על מחבת או בתנור על חום הכי גבוה בתחילת התהליך.

או 

בצריבה חזקה בסוף התהליך.

אני לעיתים עושה גם וגם או רק בסוף.

לאחר הצריבה (אם צרבתם) להוציא את הנתח מהמחבת ולמרוח בנדיבות את האסאדו במרינדה מכל הצדדים. 

צריבה באמצעות התנור הביתי – על חום הכי גבוה במשך כ 20 דקות ללא כיסוי, להוציא ולמרוח את המרינדה להכניס חזרה את הנתח כאשר האסאדו עטוף בנייר אפייה ומעל נייר כסף בצורה הרמטית ואטומה מכל הצדדים בצורת סוכרייה כך שהנוזלים ישארו בפנים. זה המפתח לאסאדו רך כחמאה. אם הנוזלים יברחו אתם תשארו עם אסאדו יבש ומבאס וזה לא כיף! אז לא להתעצל לעטוף את הנתח ממש טוב אם צריך גם כמה ניירות אפייה ומעל נייר כסף, כך שנייר הכסף לא יהיה במגע עם הבשר (לא בריא!) 

שדרוג – בפעם האחרונה שהכנתי צרבתי 20 דקות מכל צד בתנור והנתח יצא יותר קריספי. זה אינו חובה אבל שווה ניסיון.

הורידו את החום ל 110 מעלות ותשכחו מהאסאדו ל 5-7 שעות (אני אוהבת להשאיר 7 שעות). הבית שלכם יתמלא בריח ניחוח של מסעדת בשרים מעושנת (יאמי!) 

אל תתפתו לבדוק מה איתו פן הנוזלים יברחו לכם! ראו הוזהרתם 🙂

הערה חשובה: במידה ואתם לא ערוכים לאכילת שומן ברמה גובהה כמו שיש באסאדו, שלבו  נתח רזה יותר ביחס 1:1 כמו – שריר, כף, שייטל, כתף או כל נתח שהוא רזה. השומן של האסאדו יעשה לנתח הרזה נעים וטעים.

מתכונים נוספים

cheesecake
מתכונים
לירז בלומנפלד

עוגת גבינה קטוגנית

מתכונים לעוגת גבינה קטוגנית ניו יורק צ׳יז קייק פקטורי – קטוגנית דלת פחמימות מרכיבים לבלילה: 900 גרם גבינת שמנת 30% ומעלה מכל סוג שיש גביע

קרא עוד »
לאפה-קטוגנית
מתכונים
לירז בלומנפלד

לאפה קטוגנית

לאפה קטוגנית מי אמר שאי אפשר לאכול לאפה בתזונה הקטוגנית? מתכון נהדר ללאפה קטוגנית קלה להכנה! רכיבים: 2 כפות אבקת פסיליום או זרעי פשתן טחונים

קרא עוד »
אסאדו קטוגני
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכון לאסאדו בתנור

מתכון אסאדו קטוגני ללא סוכר וללא גלוטן אם החלטתם להכין אסאדו אתם בטח תשמחו לגלות שיש מתכון קל ופשוט. אין צורך בידע מקדים או מומחיות

קרא עוד »