מתכון לפנקייק קטוגני - פנקייקים דלי פחמימה

פנקייק קטוגני

פנקייק קטוגני הוא אחד המתכונים האהובים על כולם! מגדולים ועד קטנים. אופן ההכנה כל כך קל שזה ממש פשע לא להכין 🙂

הפנקייקים מתאימים למי שבתזונה דלת פחמימות, דיאטה קטוגנית, או תזונת פליאו. המתכונים ללא סוכר עבור סוכרתיים וללא גלוטן עבור צליאקים ולכל מי שרוצה להתפנק עם קינוח שהוא אינו מכיל רכיבים מעובדים ומתועשים – חגיגה אמיתית!

פנקייקים זה מסוג הארוחות שאפשר להכין בדקות ספורות, לקחת לכל מקום ועד לשדרג אותם כקינוח מושחת עם התוספות אף הן דלי פחמימה.

אז יאללה צאו לדרך (המאד קצרה)

קבלו 3 מתכונים של פנקייקים מושלמים רכים וטעימים.

בתזונות הללו אנו עושים שימוש בקמחים – קוקוס או קמח שקדים, לבחירתכם.

פנקייק קטוגני מקמח קוקוס

רכיבים:

  • 3 ביצים
  • 1 כף שמן קוקוס מומס או חמאה
  • ⅖ כוס חלב קוקוס
  • רבע כוס קמח קוקוס
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • חמאה או שמן קוקוס, לטיגון

הוראות הכנה:

  1. מפרידים את החלמונים מחלבוני הביצה.
  2. מקציפים את החלבונים וקורט מלח בעזרת מערבל ידני.
  3. ממשיכים להקציף עד שנוצרות פסגות נוקשות ואז מניחים בצד.
  4. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, שמן וחלב קוקוס.
  5. מוסיפים קמח קוקוס ואבקת אפייה. מערבבים לבלילה חלקה.
  6. מקפלים בעדינות את החלבונים לבלילה. תנו לבלילה לנוח 5 דקות.
  7. מטגנים בחמאה או בשמן קוקוס במשך כמה דקות בערך מכל צד על אש נמוכה עד בינונית.

פנקייק קטוגני מקמח שקדים (עם גבינת שמנת)

מרכיבים:

כמות המספיקה ל – 6 פנקייקים בינוניים או 10 קטנים

  • ⅔ כוס קמח שקדים
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף מים
  • 60 גרם גבינת שמנת או שמנת חמוצה
  • 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • תמצית וניל לפי הטעם
  • קינמון (אופציה)
  • ממתיק לפי הטעם – אריתריטול או סטיביה

הוראות הכנה:

  1. לערבב במעבד מזון או קערה עם מטרפה ידנית.
  2. נתחיל עם הביצים, מים וגבינת השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. לאחר מכן נוסיף את כל היתר.
  4. תנו לבלילה לנוח במשך 2 דקות.
  5. מחממים מחבת לחום בינוני.
  6. על כל פנקייק יוצקים 1 עד  3 כפות למחבת תלוי בגודל הרצוי.
  7. ברגע שמתחילים לראות בועות קטנות, הפכו והמשיכו לבשל עד שהפנקייק משחים קלות מכל צד.
  8. המלצה – להגיש את הפנקייק עם חמאה ומלח 🙂 

פנקייק מקמח שקדים (עם שמנת מתוקה)

  • 2 ביצים
  • כוס קמח שקדים
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 30 מ"ל מים
  • ½ כף אבקת קליפת פסיליום טחונה (להשיג בחנויות טבע)
  • ממתיק לפי הטעם – סטיביה/אריתריטול/סוויטאנגו
  • 20 גרם חמאה/ 2 כפות שמן קוקוס לטיגון

הוראות הכנה:

  1. בקערה אחת נערבב יחד ביצים, קמח שקדים, שמנת, מים וממתיק בעזרת מטרפה ידנית.
  2. מוסיפים בהדרגה את הפסיליום בזמן הערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  3. תנו לבלילה לנוח לפחות כמה דקות.
  4. וודאו שהמחבת שלכם לא גדולה מדי ולא חמה מדי, שמרו אותה על אש בינונית-גבוהה.
  5. מטגנים בחמאה ממש כמו פנקייקים רגילים. 
  6. לצקת 1-2 כפות לכל פנקייק.
  7. יש להמתין עד שנוצרו בועות קטנות על הפנקייק  לפני שהופכים אותו.

טופינג לבחירתכם:

  • שוקולד מריר 85% מומס עם או בלי שמנת מתוקה/חמאה/שמן קוקוס ואז זה הופך להיות גנאש.
  • שמנת חמוצה ממותקת במעט סטיביה/אריטתריטול
  • שמנת 38% מוקצפת
  • שבבי קוקוס קלויים
  • אגוזים שבורים
  • פירות יער
  • או כל ערבוב של חלק מהדברים יחד וגם מלח עם חמאה עובד באופן מושלם. תהנו!!

מתכונים נוספים

מתכונים
לירז בלומנפלד

בראוניז לסוכרתיים

בראוניז ללא סוכר – מתכון לסוכרתיים אין כמו בראוניז קטן ליד הקפה! ועוד יותר כאשר הוא מתאים גם לתזונה לסוכרתיים, צליאקים וכל מי שאוכל לפי

קרא עוד »
גלידה קטוגנית
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכון לגלידה קטוגנית

גלידה קטוגנית גלידת שוקולד, וגלידת פירות יער בטעם חלומי שני מתכונים מפתיעים, פשוטים וכל כך קלים להכנה עד כדי גיחוך. מסתבר כי להכין גלידת שוקולד

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

עוגת שוקולד פאדג' מושחתת לפסח

עוגת שוקולד פאדג' מושחתת לפסח חיפשת עוגה מושחתת המתאימה לתזונה ללא פחמימות, ללא גלוטן, לתזונה קטוגנית? אין יותר מושחתת וטעימה מעוגת הפאדג' שוקולד! המרקם שלה

קרא עוד »