בראוניז ללא סוכר - מתכון לסוכרתיים

Brownies

אין כמו בראוניז קטן ליד הקפה! ועוד יותר כאשר הוא מתאים גם לתזונה לסוכרתיים, צליאקים וכל מי שאוכל לפי עקרונות תזונה דלת פחמימות, תזונה קטוגנית ופליאו באין חשש. זהו מתכון קליל גם בהכנה שלו ואינו מסובך ומוכן תוך דקות ספורות. גם מי שאינו חולה סוכרת יכול להנות ממנו מהסיבה שהוא פשוט טעים 🙂 אפשר להעשיר אותו בטעמים כמו – להוסיף קפה מגורען, אגוזים ועוד.

והכיף הוא שאפשר להכין את המתכון הנהדר הזה גם כסופלה שוקולד חם באפייה קצרה יותר (פרטים והנחיות בסוף המתכון).

יאללה למתכון!

חומרים לבראוניז:

  • תבנית פיירקס קטנה מרובעת (אפשר גם במלבן בגודל תואם) בגודל 28
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי 85%
  • 80 גרם חמאה
  • 3 ביצים גדולות
  • תמצית וניל
  • ממתיק לפי הטעם – סוויטאנגו/סטיביה/אריתריטול
  • 2 כפות מחוקות קמח קוקוס

הכנה:

לחמם תנור ל 170 מעלות

להמיס את השוקולד והחמאה יחד בפולסים במיקרו (זהירות שלא לשרוף).

בקערה נפרדת – לערבל את הביצים ללא הפרדה עד הכפלת הכמות ויש בועות בעזרת מיקסר חשמלי.

להוסיף את הממתיק ואת תמצית הוניל. 

להוסיף את השוקולד לאחר שהתקרר בעדינות, ורק בסוף את קמח הקוקוס (שימו לב שמדובר ב 2  כפות מחוקות)

לאפות כ 18 דקות או עד שהחלק העליון מעט מתנפח ונסדק.

במידה ואתם מעדיפים מרקם יותר פאדג'י יש לאפות כ – 13 דקות (כשנועצים קיסם הוא אינו יוצא נקי לחלוטין)

הבראוניז שהתחפש לסופלה שוקולד חם ונימוח

בשינוי קל תוכלו לקבל סופלה שוקולד חם וסופר מרשים.

איך? אותו הדבר. השינוי יהיה בזמן האפייה ובסוג התבנית.

לאפות 8 דקות בלבד על חום של 200 מעלות. יש להניח תבנית  עם מים רותחים בתחתית התנור.

התבנית המתאימה לסופלה היא בכוסות או תבנית סיליקון בעלת שקעים.

יש להכין ממש לפני ההגשה.

מתכונים נוספים

לאפה-קטוגנית
מתכונים
לירז בלומנפלד

לאפה קטוגנית

לאפה קטוגנית מי אמר שאי אפשר לאכול לאפה בתזונה הקטוגנית? מתכון נהדר ללאפה קטוגנית קלה להכנה! רכיבים: 2 כפות אבקת פסיליום או זרעי פשתן טחונים

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכונים עוגות גבינה לשבועות

עוגת גבינה לשבועות – מתכונים קטוגנים וללא גלוטן עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן ודלת פחמימות לשבועות עוגת גבינה שרופה באסקית היא ללא ספק עוגת הגבינה

קרא עוד »