cake-1258736_1920

עוגת גבינה לשבועות - מתכונים קטוגנים וללא גלוטן

עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן ודלת פחמימות לשבועות

עוגת גבינה שרופה באסקית היא ללא ספק עוגת הגבינה הקלה ביותר שאתם הולכים להכין וגם הטעימה ביותר – באחריות!

אין צורך באמבט מים חמים וכל מיני טכניקות אפייה. רק נשאר לשרוף אותה וקיבלתם יצירת פאר בטעם גן עדן. אל תחששו “מהציפוי” השרוף – זה לא מרגיש שרוף ודומה יותר לקרם ברולה במרקם בהיר רך וקרמי. בקיצור – יאם!

מרכיבים:

  • קילו גבינת שמנת 30% (הכל הולך)
  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • ממתיק לבחירה אריתריטול/סטיביה/סוויטאנגו לפי הטעם
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 38%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון (לא חובה)
  • 3 כפות קמח שקדים למען היציבות

 

הוראות:
חממו את התנור ל 220 מעלות בטורבו.
לרפד תבנית קפיצית בקוטר 24 בנייר אפיה משומן. יש להשאיר את הנייר גבוה מבלי לקפל אותו על מנת לאפשר לעוגה לעלות מבלי לגלוש.
מתחילים בהקצפה של גבינת השמנת עד למרקם חלק.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, ובכל פעם להטמיע היטב לפני הוספת הביצה הבאה.
מוסיפים לאט את הממתיק ואז את השמנת המתוקה ותמצית הווניל.
ובסוף את גרידת הלימון (במידה וכן) וקמח שקדים, ומערבבים היטב.
העבירו את התערובת לתבנית. הקשו בעדינות על התבנית כדי להסיר בועות אוויר.
אופים את עוגת הגבינה למשך 45 דקות. עד שהחלק העליון שחום על גבול השרוף, ובאמצע מעט רוטט כשמנערים אותה. זה בסדר וככה זה צריך להיות. הניחו לעוגת הגבינה להתקרר לחלוטין להתייצב במקרר למשך הלילה מבלי לשחרר את התבנית. אחרת היא תישפך לצדדים.

זהו! נכון קל? אם בא לכם לצפות אותה. במתכון הבא יש 2 דוגמאות לציפויים.

עוגת גבינה קטוגנית ודלת פחמימות לשבועות

תחתית שקדים:

  • כוס 1 קמח שקדים או שקדים טחונים (חנויות טבע ותבלינים)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • ממתיק לפי הטעם – סטיביה/אריתריטול/סוויטאנגו 


בלילה:

  • 900 גרם גבינת שמנת 30% ומעלה מכל סוג שיש
  • גביע שמנת חמוצה עם עדיפות ל 27%
  • תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • סטיביה/אריתריטול/ סוויטאנגו לפי הטעם


הוראות הכנה:

חממו את התנור ל – 185 מעלות.

התחילו עם בסיס השקדים – ערבבו יחד את החמאה המומסת (במיקרו) ואת קמח השקדים עד לעיסה אחידה והוסיפו את הממתיק. העיסה שהתקבלה צריכה להיות דביקה. שטחו את העיסה בעדינות בתנועות הידוק באופן שווה על פני כל התבנית. אפו כ – 10 דקות עד להזהבה קלה. הוציאו מהתנור והניחו לזה להתקרר לחלוטין לפני שמוסיפים את הבלילה.

בלילה – לערבב את כל יתר החומרים יחד. קודם גבינת שמנת, שמנת חמוצה, ואז להוסיף את הביצים ולהטמיע ביצה אחר ביצה ולבסוף ממתיק ותמצית וניל.

אפשר לעשות זאת גם במיקסר עם הוו במהירות בינונית. 

לשפוך את הבלילה מעל הבסיס האפוי ולאפות בחום של 170 מעלות שעה לאחר הכנתם מראש אמבטיית נוזלים רותחת בתחתית התנור. 

חשוב! הקפידו על אמבטיית מים רותחים בתנור! אם לא בא לכם שהעוגה תיפול אח”כ.

 

 ציפויים: (לא חובה כמובן)

  • גנאש שוקולד מריר העשוי מ 2 חפיסות של שוקולד מריר איכותי 85% ומיכל שמנת מתוקה 38%. התחילו מחימום השמנת על אש בינונית מבלי להגיע לרתיחה. הוסיפו את השוקולד המריר (שבור) לשמנת וערבבו היטב עד למרקם חלק. יש לתת לגנאש להתקרר בצד לפני הציפוי. לשפוך מעל העוגה ולהכניס למקרר לייצוב לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
  • ציפוי שמנת חמוצה – לערבב 2 גביעים של שמנת חמוצה עם גרידת לימון (לא חובה) ממתיק ותמצית וניל. לצפות את העוגה ולאפות 10 דקות נוספות. להוציא לצנן ולהעביר למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

עוגת גבינה פירורים קרה קטוגנית לשבועות

מרכיבים:

פירורים:

  • 3 כוסות קמח שקדים
  • 100 גרם חמאה


בלילה:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 38%
  • גרידת לימון (אופציה)
  • ממתיק – סטיביה/אריתריטול/סוויטאנגו לפי הטעם.


הוראות הכנה:

הכנת הפירורים – לחמם תנור ל 170 מעלות.

להמיס את החמאה בפולסים במיקרו ואז להוסיף את קמח השקדים ולערבב היטב.

לפזר ולשטח מחצית מכמות העיסה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לאפות עד להשחמה ולצנן היטב. 

את יתר העיסה תאפו יחד גם כן אבל בנפרד על נייר אפייה – זה ישמש אתכם אחר כך לפירורים מעל העוגה.

הכנת הבלילה:

במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עד שהיא יציבה, ואז להוסיף את המסקרפונה, הווניל והממתיק לפי הטעם. לשפוך את הבלילה מעל הבסיס שהתקרר לחלוטין. 

פזרו מעל את הפירורים והעבירו למקרר להתגבשות לפחות שעתיים.

טיפ מושחת: לאחר שהעוגה התגבשה אפשר להוסיף שכבה נוספת של גנאש שוקולד (שוקולד מריר מומס עם שמנת מתוקה יש מתכון למעלה בציפויים) ולהחזיר למקרר לשעה נוספת.

 

ואז… אפשר למות בשקט 

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email