מתכון לסופגניות קטוגניות - סופגניות ללא גלוטן

5243438493_410749cd87_o

החגים הם אתגר בריאותי ובמיוחד אם אתם מנסים לרדת במשקל, ולא מפתיע כי חנוכה מככבת בראש הרשימה בגלל הסופגניות. הסופגניות וגם הלביבות הן מאכל ילדות מוכר ואהוב מאד על כולם וקשה לוותר עליו.

אז מה עושים כאשר מתחילים דיאטה קטוגנית וצורכים תזונה דלת פחמימות לגווניה? האם עליהם לוותר על מאכל אהוב זה? התשובה היא – ממש לא! 

למזלכם בשנים האחרונות האפייה ללא גלוטן התפתחה מאד. כיום ניתן להכין כמעט כל קינוח/מאפה/חטיף בגרסה הנטולה (קמחים בעייתיים, סוכרים, מעובדים) 😎 כאשר הטעם אינו נופל מהמקור ובמקרים רבים אף עולה עליו! וזאת מהסיבה שתזונה דלת פחמימות מכילה את כל חומרי הגלם הכי שווים שיש לאפייה להציע, כמו – חמאה, שמנת, שוקולד איכותי ועוד, והכל מבלי להתפשר על הבריאות וכמובן על הירידה במשקל. מושלם, לא?

בתור נטורופתית קטוגנית/פליאו אני יודעת עד כמה חשוב לכם להמשיך ולאכול מזון שאתם מכירים, אוהבים ורוצים לשמור גם על השפיות. גם בתור הורים אתם רוצים לאפשר לילדכם להינות מהאוכל האהוב עליהם מצד אחד, ומנגד שיהיה בריא ונטול מזיקים או לפחות למזער אותם למינימום.

אז קבלו ארבעה מתכונים של סופגניות סופר טעימות, קלות להכנה, ללא לישה, התפחה ושאר ירקות. תוכלו אף לגוון בטעמים/זיגוגים/ציפויים מטריפים משלכם כאוות נפשכם וטעמכם האישי. תהנו! ❤️ וחג אורים שמח!

סופגניות אפויות מקמח שקדים (דונאטס)

מרכיבים:
2 ורבע כוסות קמח שקדים
ממתיק לפי בחירה סטיביה או אריתריטול
1 כפית סודה לשתיה
4 ביצים גדולות
1 כפית חומץ תפוחים
1/4 כוס חלב קוקוס/ שמנת מתוקה 38%

הוראות:
חממו את התנור ל -180 צלזיוס.
לשמן בנדיבות את תבנית הסופגניות(התבנית המומלצת לכל המתכונים פה – שקעים מסיליקון עם חור באמצע לרוב יש 12 שקעים).
ערבבו היטב בקערה את הקמח שקדים, ממתיק והסודה לשתייה.
ובקערה נפרדת את הביצים, חומץ תפוחים וקוקוס/שמנת
שלבו את החומרים היבשים והרטובים עד לאיחוד חלק ללא גושים.
מלאו את תבנית הסופגניות בבלילה.
אפו את הסופגניות 12-15 דקות.
להוציא מהתנור ומניחים להתקררות מוחלטת לפני החליצה.

ציפויים זיגוגים וגיוונים:
– גנאש שוקולד מריר (להמיס שמנת ושוקולד מריר במיקרו) ולשפוך מעל.
– ציפוי קוקוס: רבע כוס קוקוס גרוס קלוי קלות עם ממתיק לבחירה. להדבקה: יש להדביק את הזיגוג הזה כאשר הסופגנייה חמה.
– זיגוג "אבקת סוכר": לא באמת אבקת סוכר, אלא הממתיק אריתריתול או סטיביה – יש להדביק את הממתיק כאשר הסופגנייה אינה קרה באופן מוחלט ולא חמה מדי על מנת שהממתיק לא יספג פנימה.

סופגניות קטוגניות מטוגנות מקמח קוקוס:

מרכיבים:
1/2 כוס קמח קוקוס
ממתיק לבחירה אריתריטול או סטיביה
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
4 ביצים גדולות
1/4 כוס שמן קוקוס מומס/חמאה
1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק
1/2 כפית וניל
שמן לטיגון קוקוס/חמאה

הוראות:
מחממים את התנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית הסופגניות.
בקערה גדולה ערבבו יחד את קמח הקוקוס, הממתיק, אבקת אפיה, ביצים, שמן קוקוס, חלב שקדים, וניל וממתיק עד לקבלת תערובת אחידה ובלילה חלקה.
ממלאים את תבנית הסופגניות כ – 2/3 מגודל התבנית.
אופים כ -16 דקות, או עד שהתייצב ולא השחים כמעט בקצוות.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כ – 5 דקות בתבנית.
הופכים את הסופגניות על רשת להתקררות מוחלטת.

שלב הטיגון: על אש בינונית יש להמיס את השמן/חמאה במחבת עמוקה כך שיהיה בעומק של 1-2 סנטימטר ולטגן כל סופגניה 1-2 מכל צד עד להשחמה קלה.

בזמן שהסופגניה עודנה חמה מהטיגון זה הזמן להוסיף את ציפוי הקוקוס (במידה ותרצו) באמצעות לחיצה קלה, או את זיגוג "אבקת סוכר" לפי ההוראות מהאופציות לזיגוגים למעלה ואז לאפשר לסופגניות להצטנן.

ניתן למצוא פה את המתכון המקורי באנגלית.

סופגניות פליאו עם ריבה

סופגניות דלות פחמימה מותאמות לילדים

מרכיבים:
3 ביצים גדולות
½ כוס רסק תפוחים
½ כוס שמן קוקוס או חמאה
רבע כוס דבש
1 כף תמצית וניל
½ כוס קמח קוקוס
¼ כפית סודה לשתיה
½ כוס ריבה ביתית מתותים או פירות יער שאוהבים וממתיק.

הוראות:
יוצא כ 10 סופגניות.
במעבד מזון הכניסו לפי הסדר ביצים, רסק תפוחים, שמן קוקוס/חמאה, ממתיק, תמצית וניל, קמח קוקוס, וסודה לשתיה.
תנו לבלילה לשבת כמה דקות ולהסמיך מעט.

להכנת הריבה: תותים או פירות יער מבושלים עד צמצום נוזלים יחד עם ממתיק או מעט דבש.

להרכבת הסופגנייה: בתבניות של מאפינס ללא חור למלא כ – 2 כפות מהבלילה של הסופגניות, מעל כפית מהריבה ואז לכסות עד הסוף מהבלילה של הסופגניות ככף נוספת.

אופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 20-25 דקות. מוציאים את הסופגניות מהתנור ומניחים להתקרר במשך 20 דקות, מצננים ומגישים.

סופגניות שוקולד פליאו דלות פחמימה:

¼ כוס קמח קוקוס
¼ כוס אבקת קקאו
¼ כפית סודה לשתיה
4 ביצים גדולות
½ כוס שמן קוקוס מומס/חמאה
3 כפות דבש או ממתיק אחר

לציפוי:
½ כוס שוקולד מריר מומס עם מעט שמנת

הוראות:
להכניס למעבד מזון לפי הסדר – קמח קוקוס, אבקת קקאו, סודה לשתייה, ביצים, שמן קוקוס/חמאה וממתיק עד לאיחוד מושלם.
ממלאים את תבנית הסופגניות בבלילה טיפה יותר ממחצית, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 15-18 דקות.
מוציאים את הסופגניות מהתבנית ומניחים על רשת צינון.

מילוי: במזלף מיוחד לאפיה או מזרק פשוט ניתן למלא את הסופגניות בגנאש שוקולד ולזגג גם למעלה, מצננים ומגישים.

קרדיט לאתר הזה והמתכון המקורי באנגלית

קורס דיגיטלי לירידה במשקל

אני מזמינה אותך להצטרף לקורס הדיגיטלי הראשון שעושה התאמות למצב ההורמונלי הנשי המבוסס על תזונה קטוגנית ודלת פחמימות. תכנית תזונה עוצמתית ומדויקת לירידה במשקל אשר פיתחתי במיוחד עבורך וזאת אחרי שהבאתי אלפי נשים כמוך לתוצאות. את רוצה להיות הבאה בתור?

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת דבש
מתכונים
לירז בלומנפלד

עוגת דבש קטוגנית

עוגת דבש קטוגנית לראש השנה עוגת דבש מושלמת כמיטב המסורת וללא קמח וללא סוכר! מתכון לעוגת דבש קטוגנית אי אפשר לצלוח את ראש השנה ללא

קרא עוד »
כדורי שוקולד
מתכונים
לירז בלומנפלד

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד קטוגניים חלומיים מתכון לכדורי שוקולד מושלמים האלה יוצאים נימוחים המזכירים מרקם של טראפלס בזכות כמות השוקולד הגבוהה שבמתכון, מה שהופך את הכדורים הללו

קרא עוד »