40C6976B-1E30-4D90-B4AD-B85C0A0802A1 - Copy

מתכון אסאדו - המנה העיקרית לפסח

אם החלטתם להכין את האסאדו הזה לכבוד חג הפסח תצפו למבול של מחמאות וקריאות השתאות לנוכח המומחיות שלכם בבשר! בינינו, אנחנו יודעים את האמת, והאמת היא – שקל  מאד להכין את המנה הזאת ואין צורך בשום רקע או הבנה בבשרים 🙂

הבשר:

  • 2 קילו אסאדו עם/בלי עצם (אפשר גם יותר)

המרינדה:
  • 3 כפות חרדל

  • כפית פלפל

  • 4-5 כפות פפריקה מעושנת

  • 2-3 כפות חרדל

  • 3 כפות שום כתוש או טרי

הוראות הכנה:
 
יש לחתוך את האסאדו לקוביות גדולות או כנתח שלם.

בקערה עמוקה נכין את המרינדה ונוסיף – חרדל, פלפל, פפריקה מעושנת, חרדל, שום לערבב היטב ולהוסיף שמן זית לפי הצורך כך שתתקבל מחית נוחה למריחת הנתח.

2 דרכים להכנת הנתח:

סגירת הנתח על המחבת/בתנור על חום הכי גבוה בתחילת התהליך.

או 

בצריבה חזקה בסוף התהליך.

אני לעיתים עושה גם וגם או רק בסוף.

לאחר הצריבה (אם צרבתם) להוציא את הנתח מהמחבת ולמרוח בנדיבות את האסאדו במרינדה מכל הצדדים. 

צריבה באמצעות התנור – על חום הכי גבוה במשך כ 20 דקות ללא כיסוי, להוציא ולמרוח את המרינדה להכניס חזרה את הנתח כאשר הוא עטוף בנייר אפייה ומעל נייר כסף בצורה הרמטית ואטומה מכל הצדדים בצורת סוכרייה כך שהנוזלים ישארו בפנים. זה המפתח לאסאדו רך כחמאה. אם הנוזלים יברחו אתם תשארו עם אסאדו יבש ומבאס וזה לא כיף! אז לא להתעצל לעטוף את הנתח ממש טוב אם צריך גם כמה ניירות אפייה ומעל נייר כסף כך שהנייר כסף לא יהיה במגע עם הבשר (לא בריא!) 

הורידו את החום ל 110 מעלות ותשכחו מהאסאדו ל 5-7 שעות (אני אוהבת להשאיר 7 שעות). הבית שלכם יתמלא בריח ניחוח של מסעדת בשרים מעושנת (יאמי!) 

אל תתפתו לבדוק מה איתו פן הנוזלים יברחו לכם! ראו הוזהרתם 🙂

הערה חשובה: במידה ואתם לא ערוכים לאכילת שומן ברמה גובהה כמו שיש באסאדו, שלבו  נתח רזה יותר ביחס 1:1 כמו – שריר, כף, שייטל, כתף או כל נתח שהוא רזה. השומן של האסאדו יעשה לנתח הרזה נעים וטעים.

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכון לאסאדו לפסח

מתכון אסאדו – המנה העיקרית לפסח אם החלטתם להכין את האסאדו הזה לכבוד חג הפסח תצפו למבול של מחמאות וקריאות השתאות לנוכח המומחיות שלכם בבשר!

קרא עוד »