אסאדו קטוגני

מתכון אסאדו קטוגני ללא סוכר וללא גלוטן

אם החלטתם להכין אסאדו אתם בטח תשמחו לגלות שיש מתכון קל ופשוט. אין צורך בידע מקדים או מומחיות בבשר אסאדו כלל. המתכון מתאים לכל ימות השנה ומומלץ לארוחות חגיגיות (ראש השנה, פסח, וכדומה). תתכוננו למבול של מחמאות וקריאות השתאות לנוכח התוצאה הסופית! נתח עסיסי עם ריחות שיציפו את הבית (גם של השכנים). המנה הזאת מושלמת לכל מי שמקפיד על תזונה קטוגנית, דלת פחמימות ופליאו! ולכל מי שיודע להעריך בשר עשוי היטב.

הבשר:

  • 2 קילו בשר אסאדו עם/בלי עצם (אפשר גם יותר)

המרינדה:
  • 3 כפות גדושות חרדל גרגירים (גם ללא יעבוד)

  • כפית פלפל גרוס

  • 4-5 כפות פפריקה מעושנת איכותית

  • 3 כפות שום כתוש או טרי

הוראות הכנה:
 
יש לחתוך את האסאדו לקוביות גדולות או כנתח שלם.

בקערה עמוקה נכין את המרינדה ונוסיף – חרדל, פלפל, פפריקה מעושנת ושום. יש לערבב היטב ולהוסיף שמן זית לפי הצורך כך שתתקבל מחית נוחה למריחת הנתח.

במידה ובחרתם להשתמש בשיני שום אפשר לנעוץ אותם לאורך ולרוב של הנתח.

2 דרכים להכנת הנתח:

סגירת הנתח על מחבת או בתנור על חום הכי גבוה בתחילת התהליך.

או 

בצריבה חזקה בסוף התהליך.

אני לעיתים עושה גם וגם או רק בסוף.

לאחר הצריבה (אם צרבתם) להוציא את הנתח מהמחבת ולמרוח בנדיבות את האסאדו במרינדה מכל הצדדים. 

צריבה באמצעות התנור הביתי – על חום הכי גבוה במשך כ 20 דקות ללא כיסוי, להוציא ולמרוח את המרינדה להכניס חזרה את הנתח כאשר האסאדו עטוף בנייר אפייה ומעל נייר כסף בצורה הרמטית ואטומה מכל הצדדים בצורת סוכרייה כך שהנוזלים ישארו בפנים. זה המפתח לאסאדו רך כחמאה. אם הנוזלים יברחו אתם תשארו עם אסאדו יבש ומבאס וזה לא כיף! אז לא להתעצל לעטוף את הנתח ממש טוב אם צריך גם כמה ניירות אפייה ומעל נייר כסף, כך שנייר הכסף לא יהיה במגע עם הבשר (לא בריא!) 

שדרוג – בפעם האחרונה שהכנתי צרבתי 20 דקות מכל צד בתנור והנתח יצא יותר קריספי. זה אינו חובה אבל שווה ניסיון.

הורידו את החום ל 110 מעלות ותשכחו מהאסאדו ל 5-7 שעות (אני אוהבת להשאיר 7 שעות). הבית שלכם יתמלא בריח ניחוח של מסעדת בשרים מעושנת (יאמי!) 

אל תתפתו לבדוק מה איתו פן הנוזלים יברחו לכם! ראו הוזהרתם 🙂

הערה חשובה: במידה ואתם לא ערוכים לאכילת שומן ברמה גובהה כמו שיש באסאדו, שלבו  נתח רזה יותר ביחס 1:1 כמו – שריר, כף, שייטל, כתף או כל נתח שהוא רזה. השומן של האסאדו יעשה לנתח הרזה נעים וטעים.

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
מתכונים
לירז בלומנפלד

בראוניז לסוכרתיים

בראוניז ללא סוכר – מתכון לסוכרתיים אין כמו בראוניז קטן ליד הקפה! ועוד יותר כאשר הוא מתאים גם לסוכרתיים, צליאקים וכל מי שאוכל לפי עקרונות

קרא עוד »