57 שמות שונים לסוכר

האם ידעת כי לסוכר חמישים ושבעה שמות שונים!

שמות שונים לו לסוכר. חלקם נשמעים בריאים כגון רכז פירות, דבש, סירופ חרובים ועוד. למעשה סוכר זה סוכר, ואין זה משנה באיזה עטיפה יפה השתמשו. בשנים האחרונות, החלו להנהיג במדינות בעולם מס על הסוכר, וזאת כחלק מהמאבק להפחתת צריכת הסוכר. יוזמה מבורכת.

גם בארץ נשמעים קולות לכיוון זה, האם החוק יצליח לעבור? ספק.

התעשיינים יוצאים כנגד השימוש במילים “מזון מזיק” ו”ג’אנק פוד”. משרד הבריאות שותק. הסוכר נמצא בכ- 75% מהמוצרים הנמכרים בסופר. כאשר מתבוננים ברשימת המרכיבים של מוצר תעשייתי; למשל – חטיף אנרגיה, אנו נגלה כי, הסוכר מתחבא היטב ומופיע תחת שמות שונים ורבים, אשר אינם מוכרים עבור הצרכן. מוצר זה למעשה מורכב כמעט ברובו – מסוכר. הייתכן כי משרד הבריאות אינו מודע לעניין? הסוכר כחומר גלם זול. זול מאד. השימוש בסוכר אינו מסתכם רק בטעם, יש לו תפקידים רבים בתעשיית המזון, הוא משמש כחומר דבק, מרקם, התפחה, חומר משמר, צבע ועוד.

חברות המזון גורמות לנו לצרוך ממנו בכמויות מופרזות. כמויות אלא גוררות את הצרכנים לתלות ולהתמכרות. מה שבסופו של דבר מתורגם לרווח. כללי נטו. ארגוני הבריאות הכלל עולמיים, ובניהן ישראל ממליצים לנו להפחית בצריכתו. ההגדרה מאד מעורפלת ואינה מדויקת שכן כל אחד יכול לפרש זאת כראות עיניו. אולם, אין זו הבעיה היחידה בהמלצות. 

הצרכן אינו מודע כי לסוכר 57 שמות שונים, אשר יכולים להופיע ברשימת המרכיבים כמה פעמים, ואם לא די בכך, אין היצרן מחויב לרישום אחוז הסוכר מכלל הרכיבים. אם מלכתחילה אין לצרכן את האפשרות לדעת כמה סוכר הוא צורך כיצד ידע כמה להפחית?

שמות אחרים לסוכר

סוכר, גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז, סוכר פירות, לקטוז, גלקטוז, סוכר ענבים, מאנוז, מאלטוז, דקסטרוז, דקסטרין, מלטודקסטרין, מאלט, סירופ לתת, תמצית לתת, לתת שעורה, לתת חיטה, סוכר חום, סוכר קנים, סירופ אגבה, סירופ תירס, HFCS, מוצקי סירופ תירס, סירופ חרובים, סירופ תמרים, סירופ מייפל, סירופ סורגום, סירופ אורז, קרמל, מולאסה, סוכר דקל, סוכר קוקוס, סוכר דמררה, רכז מיץ פרי, נקטר, דבש, איזומלטולוז, פלטינוז.

אבל סוכר פירות זה בריא

ספיגת הפרוקטוז היא שונה במעט מספיגת הגלוקוז והוא לא מושפע מרמות האינסולין בגוף. אך בכמויות גדולות, המסלול השונה שעובר הפרוקטוז בגוף יכול לגרום למספר בעיות רפואיות כמו: כבד שומני,  עמידות לאינסולין, טרום סוכרת ובסופו של דבר למחלת הסוכרת. תזונה לחולי סוכרת.

מאמרים נוספים

גיל המעבר ומנופאוזה

גיל המעבר

גיל המעבר המדריך המלא – תופעות לוואי, גורמים וטיפול טבעי מהו גיל המעבר – המנופאוזה המעבר בין תקופת הפוריות לגיל

למאמר המלא
אין מאמרים נוספים

התכנים המופיעים באתר אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתם לספק מידע. בשום מקרה אינם בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית. התכנים המופיעים בתכנית זו נועדו להרחבת הידע האישי של המשתמשים ואין לראות בהם תחליף להתייעצות עם רופא מומחה.

בכל מקרה יש לפנות לקבלת חוות דעת של רופא מוסמך לפני קבלת טיפול ו/או שימוש בתכשיר רפואי כלשהו. השירותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאים אותם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן לצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא. במידה והינך סובל מבעיית בריאות כלשהי או תחת השגחה או מעקב של גורם רפואי עלייך להיוועץ עם הגורם המטפל.