ברווז קטוגני חגיגי לראש השנה

מנה מיוחדת זו עשירה בטעמים מתאימה במיוחד למי שרוצה לגוון את מנות החג המסורתיות

ברווז צלוי בתנור

מתכון לברווז קטוגני

הגיע הזמן להביא טוויסט לשולחן החג. מנה זו די קלה להכנה אך יש להכין אותה מבעוד מועד אז קחו זאת בחשבון. תפתיעו את האורחים שלכם עם מנה שהיא לא פחות ממצוינת וגם קטוגנית ודלה בפחמימות.

רכיבים:

  • 2-3 קילו ברווז
  • קליפות מ-2 תפוזים
  • שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לפרוסות דקות באורך של 3 ס"מ
  • 4 חתיכות כוכב אניס
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס סויה של תמרי ללא גלוטן וסוכר

הוראות הכנה:

הכנה יום קודם-שלב א:

  1. לחמם את התנור ל 175 מעלות ולהניח תבנית בקרקעית התנור עם מים עד לגובה חצי ס"מ.
  2. לדקור את הברווז כולו בעזרת מזלג. על הנתח להיות בטמפרטורת החדר.
  3. מניחים את הברווז על גבי הרשת מעל התבנית לצורך אידוי במשך 90 דקות.
  4. דוקרים שוב את הברווז בעזרת מזלג כך עוד שומן יתנקז תעשו זאת מעל התבנית עם הנוזלים ותשמרו את הנוזלים לרוטב בהמשך. 
  5. מעבירים את הברווז המאודה למקרר ל-24 שעות לאחר שהוא קר לחלוטין ושומרים את הנוזלים.

ביום ההגשה-שלב ב:

  1. מוציאים את הברווז מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני הצלייה.
  2. קולפים את קליפת התפוזים ולאחר מכן פורסים את הקליפה דק דק כמו זרדים.
  3. בסיר קטן מערבבים את יתר החומרים (ניתן לעשות שימוש בנוזלים ששמרתם מאידוי הברווז ולהגיע ל 2 כוסות נוזלים בסך הכל), ומביאים לרתיחה. לאחר מכן לבשל דקה נוספת על אש נמוכה, לכבות ולקרר. 
  4. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  5. דוקרים את הברווז כולו עם מזלג בפעם השלישית.
  6. מורחים את הברווז מכל הצדדים באמצעות הרוטב אך לא להציף, ולצלות במשך חצי שעה מכל צד וסה"כ שעה.
  7. כשהברווז מוכן, מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב שנותר על הברווז רגע לפני ההגשה.

מתכונים נוספים

מתכון כבש בתנור דל פחמימה
מתכונים
לירז בלומנפלד

כבש חגיגי לראש השנה

מתכון בשר כבש בתנור לראש השנה מתאים לתזונה קטוגנית ודלת פחמימות אם לא הכנתם כבש (או טלה) החג – לא יצאתם ידי חובה. ובינינו, אין

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכונים לאוזני המן קטוגנים

מתכונים לאוזני המן קטוגנים ודלי פחמימה מסורת מסורת ושוב מסורת, חג פורים הגיע! עדיין לא התאוששנו מהסופגניות והאוזניים המתוקות מתוקות הללו כבר פה. גם השנה

קרא עוד »