מתכון בשר כבש בתנור לראש השנה

מתאים לתזונה קטוגנית ודלת פחמימות

מתכון כבש בתנור דל פחמימה

אם לא הכנתם כבש (או טלה) החג – לא יצאתם ידי חובה. ובינינו, אין קל יותר מהכנה של נתח בבישול ארוך כמו כבש / טלה. למעט דבר אחד – בחירת נתח איכותי. כל היתר בטל בשישים.

כל נתח מבשר כבש יעבוד פה כמו: כתף /ירך /צוואר (גם טלה).

רכיבים:

  • נתח במשקל 2-2.5 קילו
  • כוס יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר (לא חובה)
  • 6 שיני שום קלופות שלמות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • ראש שום שלם פרוס
  • חצי קופסת תבנית עגבניות שרי
  • עלי מרווה טריים
  • עלי טימין טריים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה או מעושנת
  • מלח איכותי לפי הטעם
  • כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים את היין, השמן וזנגוויל. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור גרוס.
  2. מניחים את הנתח שבחרתם בתבנית מתאימה ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם שהנתח יספוג את הטעמים. אפשר גם לוותר על השלב הזה אם אתם ממהרים.
  4. חורצים חריצים באמצעות סכין ונועצים את שיני השום השלמות. שן שום בכל חריץ. אם אתם ממש אוהבים שום אפשר גם יותר.
  5. להכניס את הנתח לתנור שמכוון על חום מקסימלי לסגירת הנתח כ 15 דקות מכל צד. ניתן לעשות זאת גם על מחבת גדולה.
  6. להוציא את הנתח מהתנור ולהניח מתחתיו את עלי המרווה והטימין ולפזר את – השרי, שום פרוס ובצל מסביב.
  7. לוקחים חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ומרטיבים את הנתח מלמעלה.
  8. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור חזרה.
  9. מנמיכים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 3 וחצי שעות.
  10. במהלך האפיה מומלץ לקחת מעט מהנוזלים להרטיב את הנתח.

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת דבש
מתכונים
לירז בלומנפלד

עוגת דבש קטוגנית

עוגת דבש קטוגנית לראש השנה עוגת דבש מושלמת כמיטב המסורת וללא קמח וללא סוכר! מתכון לעוגת דבש קטוגנית אי אפשר לצלוח את ראש השנה ללא

קרא עוד »
מתכונים
לירז בלומנפלד

בראוניז לסוכרתיים

בראוניז ללא סוכר – מתכון לסוכרתיים אין כמו בראוניז קטן ליד הקפה! ועוד יותר כאשר הוא מתאים גם לתזונה לסוכרתיים, צליאקים וכל מי שאוכל לפי

קרא עוד »
מתכון טלה בתנור לפסח
מתכונים
לירז בלומנפלד

טלה בתנור לפסח

טלה בתנור לפסח הכי טעים שאכלתם! מתאים לתזונה קטוגנית ודלת פחמימות אין טעים יותר מטלה! נקודה. זהו הנתח הכי עסיסי בעל טעם מיוחד ועדין בהשוואה

קרא עוד »