מתכון בשר כבש בתנור לראש השנה

מתאים לתזונה קטוגנית ודלת פחמימות

מתכון כבש בתנור דל פחמימה

אם לא הכנתם כבש (או טלה) החג – לא יצאתם ידי חובה. ובינינו, אין קל יותר מהכנה של נתח בבישול ארוך כמו כבש / טלה. למעט דבר אחד – בחירת נתח איכותי. כל היתר בטל בשישים.

כל נתח מבשר כבש יעבוד פה כמו: כתף /ירך /צוואר (גם טלה).

רכיבים:

  • נתח במשקל 2-2.5 קילו
  • כוס יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר (לא חובה)
  • 6 שיני שום קלופות שלמות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • ראש שום שלם פרוס
  • חצי קופסת תבנית עגבניות שרי
  • עלי מרווה טריים
  • עלי טימין טריים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה או מעושנת
  • מלח איכותי לפי הטעם
  • כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים את היין, השמן וזנגוויל. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור גרוס.
  2. מניחים את הנתח שבחרתם בתבנית מתאימה ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם שהנתח יספוג את הטעמים. אפשר גם לוותר על השלב הזה אם אתם ממהרים.
  4. חורצים חריצים באמצעות סכין ונועצים את שיני השום השלמות. שן שום בכל חריץ. אם אתם ממש אוהבים שום אפשר גם יותר.
  5. להכניס את הנתח לתנור שמכוון על חום מקסימלי לסגירת הנתח כ 15 דקות מכל צד. ניתן לעשות זאת גם על מחבת גדולה.
  6. להוציא את הנתח מהתנור ולהניח מתחתיו את עלי המרווה והטימין ולפזר את – השרי, שום פרוס ובצל מסביב.
  7. לוקחים חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ומרטיבים את הנתח מלמעלה.
  8. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור חזרה.
  9. מנמיכים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 3 וחצי שעות.
  10. במהלך האפיה מומלץ לקחת מעט מהנוזלים להרטיב את הנתח.

מתכונים נוספים

מתכונים
לירז בלומנפלד

4 מרקים לחורף

4 מתכונים למרקים חורפיים קטוגניים ודלי פחמימה אין כמו מרק מחמם! כזה המנחם לימות החורף הקרים. מרק טוב יכול להוות ארוחה מושלמת ומשביעה. רוב המתכונים

קרא עוד »
שוק טלה
מתכונים
לירז בלומנפלד

שוק טלה

מתכון שוק טלה הכי טעים שתאכלו צאו מהשוק ולכו לקנות טלה – שוק טלה כמובן.  שוק טלה הופך ארוחה למלכותית ואת מכין המנה לשף על.

קרא עוד »