טלה בתנור לפסח הכי טעים שאכלתם!

מתאים לתזונה קטוגנית ודלת פחמימות

מתכון טלה בתנור לפסח
אין טעים יותר מטלה! נקודה. זהו הנתח הכי עסיסי בעל טעם מיוחד ועדין בהשוואה לגרסה המבוגרת יותר – כבש. אם אתם לא מתכננים להכין טלה החג – לא תצאו לידי חובה, ובינינו, אין קל יותר מהכנה של נתח בבישול ארוך כמו טלה ומצד שני התוצאה הסופית היא כ"כ וואו שזה נראה כי השקעתם המון (ואתם מזה לא). יתרון נוסף יש לבשר טלה הוא הזמינות שלו לאורך כל השנה ולא רק בחגים. במתכון זה תוכלו לעשות שימוש בכל נתח מבשר טלה שתמצאו בקצבייה כמו: כתף / חזה / צוואר / שוק / אוסובוקו / אוכף.

רכיבים:

  • נתח במשקל 2-2.5 קילו
  • כוס יין אדום (לא חובה)
  • 1/2 כוס שמן זית או כל שמן אחר שמתאים לתזונה
  • 6 שיני שום קלופות שלמות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • ראש שום שלם פרוס
  • עלי מרווה טריים
  • עלי טימין טריים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה או מעושנת
  • מלח איכותי לפי הטעם
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חרדל גרגרים

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים את היין, השמן והחרדל ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור גרוס.
  2. מניחים את הנתח שבחרתם בתבנית רחבה ומתאימה ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים ונותנים לו עיסוי קל.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם כך הנתח יספוג את הטעמים. אפשר גם לוותר על השלב הזה אם אתם ממהרים.
  4. חורצים חריצים באמצעות סכין ונועצים את שיני השום השלמות, שן שום בכל חריץ (גם השלב הזה אינו חובה).
  5. סגירת הנתח – להכניס את הנתח לתנור המכוון לחום מקסימלי מראש ולסגור כ 15 דקות מכל צד. ניתן לעשות זאת גם על מחבת גדולה ורותחת.
  6. להוציא את הנתח מהתנור ולהניח מתחתיו עלי מרווה, טימין ולפזר שום פרוס ובצל מסביב.
  7. לוקחים חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ומרטיבים את הנתח מלמעלה.
  8. עוטפים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף וסוגרים היטב ומכניסים לתנור חזרה.
  9. מנמיכים את החום ל – 180 מעלות ואופים עוד שעתיים וחצי בתנור.
  10. להוציא מהתנור לסיר הגשה יפה כמו בתמונה ולהשוויץ מפני האורחים 🙂

מתכונים נוספים

מרק בצל
מתכונים
לירז בלומנפלד

מרק בצל קטוגני

מרק בצל קטוגני מושלם מתכון למרק ומתכון לבגט צרפתי קטוגני מרק בצל צרפתי קטוגני אחרי חג הפסח שהיה עמוס בארוחות כל מה שבא לי זה

קרא עוד »