לאפה קטוגנית

מי אמר שאי אפשר לאכול לאפה בתזונה הקטוגנית? מתכון נהדר ללאפה קטוגנית קלה להכנה!

לאפה-קטוגנית

רכיבים:

  • 2 כפות אבקת פסיליום או זרעי פשתן טחונים (מחנות טבע)

  • 1/2 כוס קמח קוקוס

  • 1 כוס מים פושרים

  • 1 כף שמן זית או קוקוס

  • רבע כפית סודה לשתייה

  • רבע כפית מלח

  • לטיגון: שמן זית

  • לגיוון: עשבי תיבול

הוראות הכנה:

  1. לערבב פסיליום וקמח קוקוס בקערה בינונית, אם יש גושים בקמח קוקוס יש לפורר אותם ולערבב.

  2. להוסיף את המים הפושרים, שמן זית וסודה לשתייה לקערה ולערבב עם מרית, ואז ללוש בידיים את הבצק.

  3. מוסיפים את המלח בשלב הזה ולא לפני, אחרת המלח ינטרל את פעילות הסודה לשתייה.

  4. להמשיך ללוש את הבצק במשך דקה. אם הוא דביק מדי הוסיפו עוד מעט מהפסיליום, 1/2 כפית בכל פעם. בסופו של דבר הבצק מתאחד בקלות ולא נדבק לידיים אך עדיין הוא כון יהיה לח.

  5. מניחים את הבצק בצד לנוח למשך 10 דקות.

  6. זמן רידוד – חותכים את הבצק ל-4 חלקים אחידים. מגלגלים כל חלק לכדור קטן.

  7. מניחים כדור בצק אחד בין 2 ניירות אפייה, והשתמשו במערוך כדי לרדד את הבצק בעובי של לאפה.

  8. אפשר ליצור צורה של לאפה באמצעות מכסה של סיר לאסוף את השאריות להכין עוד לאפות. 

  9. מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים מעט שמן זית ולא מעבר, ומטגנים כ 2 דקות מצד אחד ודקה מהצד השני.

מתכונים נוספים

מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכונים עוגות גבינה לשבועות

עוגת גבינה לשבועות – מתכונים קטוגנים וללא גלוטן עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן ודלת פחמימות לשבועות עוגת גבינה שרופה באסקית היא ללא ספק עוגת הגבינה

קרא עוד »