ירקות בתזונה קטוגנית

מתכונים קטוגנים פשוטים עם כרובית, קישוא וקולורבי

אורז כרובית ופירה קישוא

בתזונה קטוגנית כן אוכלים ירקות, למעשה זוהי תוספת נפלאה וטעימה ובמיוחד שאפשר להכין אותם עם חמאה או כל תוספת שומן אחר המותר בתזונה זה בהחלט משמח ומשדרג אותם לרמה אחרת! אני רוצה לראות את האדם שיסרב לפטריות מוקפצות בחמאה? (למעט האלרגיים 🙂)

אם כי זה כן חשוב לדעת אילו ירקות מכילים פחות פחמימות. במיוחד אם המטרה שלכם היא תזונה קטוגנית מוקפדת המוגבלת עד 20 גרם פחמימות ביום בהשוואה לתזונה הקטוגנית הקלאסית המאפשרת עד 50 גרם פחמימות ביום. באופן כללי הירקות הידידותיים לקטו אך לא רק הם כל העליים – כל סוגי החסה, התרד, גם כרובית, כרוב, ברוקולי, קולורבי, עשבי תיבול, שעועית ירוקה, פטריות ועוד ועוד. אפשר לאכול גם עגבניות, בצל וגמבה ודומיהם כל עוד מקפידים על הכמויות. חשוב לציין כי חישוב כמות הפחמימות היא רק לאחר הפחתת כמות הסיבים (נט פחמימה) ולכן בסופו של דבר כמות הפחמימות הנספרות והנחשבות הן פחות וזוהי הזדמנות להוסיף אותם לארוחות שלכם ללא חשש מיותר.

אבל מה שרציתי לשתף איתכם זה כיצד ניתן לגוון את הירקות בצורה כזאת שלא תרגישו חיסרון בפחמימות. אז הנה כמה דרכים כיפיות וממש טעימות להכנת הירקות שלכם.

מתכון אורז כרובית

רכיבים:

  • 4 כפות חמאה או כל שומן אחר שבא לכם
  • 1 כרובית בינונית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מסירים את עלי הכרובית והגבעולים, לחתוך ולהכניס את הכרובית למעבד מזון. להגיע למראה כמה שיותר קרוב לאורז. ניתן לעשות זאת גם באמצעות פומפייה אבל זאת עבודת נמלים.
  2. להמיס את החמאה או כל שמן אחר על מחבת ולהקפיץ את הכרובית המפוררת על להבה בינונית ולא גבוהה שלא תשרפו את הכרובית. יש לערבב בעדינות כ 5 דקות עד להתרככות הכרובית, אך לא מדי שלא תצא עיסתית.
  3. לתבל במלח ופלפל לפי טעמכם וכמובן שניתן להוסיף תבלינים אחרים כיד ההדמיון שלך.

מתכון פירה כרובית או קישוא

רכיבים:

  • כרובית גדולה (ללא הגבעולים)
  • 4 כפות חמאה או כל שמן אחר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

אפשרות 1 – שיטת המיקרוגל: מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה עם 1/2 כוס מים כ 10 דקות עד שהכרובית מתרככת. יש לסנן לקראת השלב השני.

אפשרות 2 – בישול בסיר: להרתיח את הכרובית במים עד להתרככות. גם כן לסנן.

שלב שני ואחרון: למעוך את הכרובית במעבד מזון יחד עם השמן או החמאה ולטחון עד למרקם חלק כמו פירה. ניתן לפזר מעל עשבי תיבול.

קישוא: 2 קישואים גדולים או 4 קטנים לנקות ולבשל בסיר עם מים עד התרככות ולהעביר לצעבד מזון/בלנדר מוט ולטחון להוסיף את החמאה/שמן וזהו. טעים טעים טעים!

מתכון צ'יפס קולורבי

אין פה יותר מדי שלבים פשוט קולורבי לפי הכמות הרצויה, לקלף ולחתוך לרצועות כמו צ'יפס ולטגן על מחבת עם שמן מתאים עד להתרככות. זה טעים!

מתכונים נוספים

קניידלך-מצות-קיטו
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכון למצה לפסח

מתכונים למצה וקניידלך קטוגנים אפשר להנות גם ממצה וקניידלך קטוגניים בפסח מצה קטוגנית טוב, זה לא הכי מצתי מבחינת הטעם, אבל זה הכי קרוב ל"דבר

קרא עוד »
אסאדו קטוגני
מתכונים
לירז בלומנפלד

מתכון לאסאדו בתנור

מתכון אסאדו קטוגני ללא סוכר וללא גלוטן אם החלטתם להכין אסאדו אתם בטח תשמחו לגלות שיש מתכון קל ופשוט. אין צורך בידע מקדים או מומחיות

קרא עוד »
ברווז צלוי בתנור
מתכונים
לירז בלומנפלד

ברווז חגיגי לראש השנה

ברווז קטוגני חגיגי לראש השנה מנה מיוחדת זו עשירה בטעמים מתאימה במיוחד למי שרוצה לגוון את מנות החג המסורתיות מתכון לברווז קטוגני הגיע הזמן להביא

קרא עוד »