2021-02-23_21-27-22

מתכונים לאוזני המן קטוגנים ודלי פחמימה

מסורת מסורת ושוב מסורת, חג פורים הגיע! עדיין לא התאוששנו מהסופגניות והאוזניים המתוקות מתוקות הללו כבר פה. גם השנה מצעד אוזני ההמן המוגזמות אינו מאחר להגיע, ובתור קטוגנית חובבת אפייה דלת פחמימות (לילדים כמובן ולכל המשפחה) אני תמיד מוצאת את עצמי בודקת איך השנה אפשר לשדרג את המתכון משנה שעברה או שיש משהו חדש. אז נכון, הקמחים המומלצים יהיו תמיד – קמח שקדים וקמח קוקוס, אלא, אם אגלה עוד קמחים רלוונטיים. אבל המילויים … שם החגיגה האמיתית 🙂 אז קבלו 2 מתכונים עם הקמחים המוזכרים ושלל אופציות לגיוונים מוגזמים (גם לכם מותר ואף מומלץ!) כי דל פחמימה זה הרבה יותר טעים!!

מיותר לציין אבל בכל זאת אני אעשה זאת – המתכונים מושלמים לחולי סוכרת.

אוזני המן קטוגניים

בגרסה המסורתית – מילוי פרג:

  • כפות זרעי פרג

  • 2 כפות זרעי צ’יה

  • 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק או קרם קוקוס 

  • ממתיק לפי הטעם

בצק:

  • 2 כוסות קמח שקדים

  • ממתיק לפי הטעם

  • ביצה בגודל L

  • 30 גרם חמאה מומסת

  • תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה:
 
מילוי – טוחנים פרג וזרעי צ’יה במעבד מזון או במטחנת קפה עד לאבקה דקה. בסיר קטן הוסיפו את חלב השקדים/קוקוס עם הממתיק ובשלו על אש בינונית נמוכה עד להסמכה. הניחו בצד להתקררות. 

הבצק – חממו את התנור ל 160 מעלות ורפדו תבנית גדולה עם נייר אפייה. 

שלבו בקערה בינונית קמח שקדים וממתיק. הוסיפו ביצה וחמאה מומסת וערבבו עד שהעיסה מתאחדת לבצק. 

רדדו את הבצק בין 2 דפי אפייה בעובי של סנטימטר וחצי לערך. בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס צרו כמה שיותר עיגולים (כמות מספקת לכ 18 אוזני המן), הניחו במרכז כל עיגול מעט מהמילוי וסגרו למשולש מסורתי. שחררו בעדינות את העיגולים בעזרת סכין חדה או מרית והעבירו לתבנית האפייה. 

המלצה: במידה והבצק קשה לעבודה ניתן להכניס אותו מעט למקרר להתקשות ואז להמשיך ביצירת העיגולים. 

אפו את אוזני ההמן 12 עד 15 דקות, או עד שהקצוות זהובים. מוציאים ומניחים להתקרר לפני שנוגעים, לא לגעת לפני זה מתפורר!

המתכון תורגם לעברית מהמקור.

 

שדרוגים והגזמות

את המתכון הזה ניתן לשדרג ולגוון ולהפוך למוגזם כמו שיש בכל קונדיטוריה. הכל תלוי במילוי שתבחרו ופה יש לכם הרבה אופציות. 

כמו: 

  • להוסיף רבע כוס אבקת קקאו לבצק ולהפוך את זה לאוזני המן שוקולדיים. 
  • מילוי שוקולד אמיתי – כחצי קוביית שוקולד תספיק בכל עיגול. 
  • מילוי שוקולד ושברי אגוזים שבורים או טחונים דק דק יחד עם שוקולד מומס או קוביה
  • טחינה עם ממתיק / לילדים טחינה עם דבש
  • ריבת פירות יער ביתית ללא תוספת סוכר
  • חמאת שקדים/קשיו/אגוזי לוז/פיסטוק וכו’
  • שוקולד גנאש (שוקולד מומס בשמנת או קרם קוקוס)
  • חמאת קוקוס עם תמצית וניל
  • מילוי שבבי קוקוס טחונים עם מעט חמאה
  • לילדים ומי שאינו מקפיד על דל פחמימה – ממרח תמרים ביתי
  • מילוי שוקולד וטחינה
  • מילוי אגסים עם מעט יין (אגסים שבושלו עם יין)
  • שוקולד מומס עם תוספת וויסקי / רום
  • ממרח אגוזי לוז / חמאת אגוזי לוז עם שוקולד (אפשר לרכוש בחנויות טבע)

קיצר, תתפרעו עם המילויים בהתאם לכמה דל פחמימה אתם אוכלים.

הממתיקים המומלצים הם כמובן – סטיביה, אריתריטול או סוויטאנגו המשלב גם וגם.

אוזני המן פליאו מקמח קוקוס

רכיבים:

  • ⅓ כוס קמח קוקוס
  • ממתיק לפי הטעם
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • ביצה 1 גדולה
  • שוקולד מריר איכותי, קצוץ למילוי או מהמומלצים המוזכרים למעלה לבחירתכם

הוראות:

במעבד מזון – קמח קוקוס, ממתיק, חמאה מומסת וביצה עד לקבלת בצק אחיד לתת לבצק לנוח כמה דקות ואז לרדד בין 2 דפי נייר אפייה בעובי של סנטימטר וחצי לערך. 

מניחים שוקולד קצוץ במרכז כל עיגול או כל אופציה אחרת שבחרתם.

צובטים וסוגרים בעדינות כל אוזן המן. במידה והבצק קשה לעבודה ומתפרק בקלות ניתן לקרר מעט ולהמשיך ליצור את האוזניים. 

אופים בחום של 160 מעלות למשך 6-8 דקות ועד שהקצוות זהובים. להוציא ולקרר לחלוטין לפני ההגשה. לא לגעת! זה מתפרק.

צילום של טל מאירי גם התמונה למעלה

אוזני המן קטוגניים:

 

מתכון נוסף של טל מאירי האלופה המשלב גם קמח שקדים וגם קמח קוקוס. טל היא מנחת סדנאות לתזונה קטוגנית ודלת פחמימות. 

הבלוג שלה לעוד מתכונים שווים – https://www.realfoodbytal.com/


חומרים לבצק פריך:

  • 150 גרם קמח שקדים
  • 150 גרם קמח קוקוס
  • 40 גרם אריתריטול (עדיף אבקה)
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 180 גרם קוביות חמאה קרה 
  • 1 ביצה טרופה

לערבב הכל מעבד מזון. לשטח בין 2 דפי אפייה וליצור אוזניים כמו במתכונים הקודמים. לחמם תנור ל 170 מעלות ולאפות כ 12-15 דק עד שמשחים קלות.

מילוי אפשר להכין משוקולד ושמנת או כל מילוי שאוהבים

יאללה לכו להכין! חג פורים שמח! 

שתפו את הפוסט והוסיפו תגובות למטה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email