גלידה קטוגנית

גלידת שוקולד, וגלידת פירות יער בטעם חלומי

גלידה קטוגנית

שני מתכונים מפתיעים, פשוטים וכל כך קלים להכנה עד כדי גיחוך. מסתבר כי להכין גלידת שוקולד או פירות יער בבית זה הכי קל שיש. מה שכן – אל תצפו למרקם כמו שיש בגלידריות. אם בא לכם גלידה כמו שקונים בחוץ אפשר יהיה לרכוש מכונת גלידה ביתית. עכשיו, לגבי המתכון. אומנם, כתבתי פה שני מתכונים אבל תנו ליצירתיות לקחת אתכם לאן שתרצו (כל עוד זה דל פחמימה) תוכלו להכין את הגלידה הקטגנית הזאת במיליון טעמים, כגון: וניל, שוקולד, וויסקי, רום, פירות יער, קפה, וסתם בטעם שמנת. צאו לדרך.

גלידת שוקולד קטוגנית

רכיבים:

  • מיכל וחצי של שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס בכמות דומה.
  • חפיסת שוקולד מריר 90% מומס עם מעט שמנת.
  • ממתיק סוויטאנגו/סטיביה – לפי הטעם
  • כפית תמצית וניל
  • כף שמן MCT (לא חובה)
  • שדרוגים – 2 כפות של שברי/גילופי שוקולד מריר, 2 כפות תמצית אספרסו, או כפית וויסקי/ליקר אחר שיש בבית, אבקת פודינג של סוויטאנגו.

הוראות הכנה:

  1. להקציף את השמנת למרקם לא קשיח מדי.
  2. להוסיף את השוקולד המומס לקצפת ולערבב היטב.
  3. להוסיף את הממתיק, תמצית וניל ואת כל היתר.
  4. להעביר לקערה מתאימה למקפיא לשלוש שעות. לערבב פעם בחצי שעה במטרה למנוע מרקם לא אחיד. לאחר שלוש שעות המרקם יהיה קפוא אבל רך. אם תחכו יותר המרקם יהיה קשה ויהיה צורך להוציא 15 דקות לפני ההגשה. 

גלידת פירות יער קטוגנית

רכיבים:

מתכון קל עד גיחוך לגלידת פירות יער עם שמנת.

  • מיכל וחצי של שמנת מתוקה 38% או מיכל קרם קוקוס.
  • כוס פירות יער. קפוא או טרי.
  • ממתיק כמו סוויטאנגו או סטיביה לפי הטעם.
  • כפית תמצית וניל.

הוראות הכנה:

  1. להקציף את השמנת למרקם לא קשיח מדי.
  2. במקביל לטחון את פירות היער בבלנדר. 
  3. לאחד הכל ולהוסיף ממתיק ותמצית וניל. 
  4. לשים בהקפאה לשלוש שעות. בשלב הזה המרקם יצא קפוא אבל רך. אם תחכו יותר המרקם יהיה קשה ויהיה צורך להוציא לפני ההגשה מראש או להעביר לבלנדר לסיבוב נוסף על מנת לרכך את הגלידה.

הצעה: לשלב פירות יער טחונים ולא טחונים. את השלמים מוסיפים ממש לפני ההקפאה.

למה בעצם ממתיק לפי הטעם?

כי מתוק זה עניין של טעם. אני אישית אוהבת את הטעם ואת המתיקות הטבעית של קרם הקוקוס ולא מרגישה צורך בתוספת ממתיק. אבל זה עניין של טעם. על טעם. אתם מוזמנים להוסיף לפי מה שמתאים לכם. הכי נכון זה יהיה לטעום ולתקן במידת הצורך. 

 כאשר אני מכינה לאחרים, אני נותנת לבן שלי לטעום 😝 אחרת זה לא יהיה מתוק בכלל.

מתכונים נוספים

שוק טלה
מתכונים
לירז בלומנפלד

שוק טלה

מתכון שוק טלה הכי טעים שתאכלו צאו מהשוק ולכו לקנות טלה – שוק טלה כמובן.  שוק טלה הופך ארוחה למלכותית ואת מכין המנה לשף על.

קרא עוד »